Polisen på plats efter en av höstens skjutningar, i Saltskog i Södertälje. Foto: Fredrik Persson/TT

Polisen startar operation Ragnhild – ska bekämpa ekonomisk brottslighet

Uppdaterad
Publicerad

Efter höstens fokus på skjutningar i Södertälje är det nu dags för nästa större insats mot den organiserade brottsligheten. I sikte finns både de som är högst upp i brottspyramiden och de som rör sig på gatunivå.

Det var på onsdagen som polisens operativa råd fattade beslut om en ny större insats mot brottsligheten i Södertälje. Något som LT var först med att berätta om.

Insatsen som går under namnet Ragnhild tar framförallt sikte på de två översta skikten i den kriminella pyramid som tidigare har beskrivits av polisen. Alltså de som har mer makt i samhället och har en fot på den lagliga sidan.

Foto: SVT Grafik

Men kommissarie Gunnar Appelgren som leder insatsen beskriver i LT att polisen samtidigt, i den ordinarie verksamheten, pressar på underifrån. De kriminella ska klämmas åt både uppifrån och underifrån. Metoden kallar han ”fruktpressen”.

I ”Ragnhild” kommer fler kommuner än Södertälje att ingå och den här gången ska även vapensmugglingen bekämpas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet