Polisen utreder spelfusk i match mellan Syrianska och Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en förundersökning om spelfuskbrott efter Syrianskas förlust mot Varberg i mitten av april.

Syrianska förlorade med 5-1 mot Varberg den 14 april. Nu bekräftar polisen att de utreder misstänkt spelfusk under matchen, något som LT var först med att berätta.

– Det är en förundersökning som pågår angående misstänkt spelfuskbrott. I övrigt ger vi inte ut mer information, säger Kristin EK, presstalesperson hos polisen i Stockholm till SVT.

Svenska spel stoppar spel på Syrianskas matcher

Förlusten mot Varberg har tidigare varit uppmärksammad eftersom Svenska spel har valt att stoppa alla spel på Syrianskas matcher efter man märkt av ”kraftiga oddsförflyttningar” inför matchen.

Syrianskas ordförande har sagt att klubben arbetar aktivt mot matchfixning och att agerandet från Svenska spel har skadat klubben och spelarnas självförtroende.

– Bara för att vi förlorade matchen så börjar spekulationerna om matchfixning. Men är det så konstigt att vi förlorar mot det lag som leder serien? sa Iso Gursac till SVT igår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.