Efter omfattande kritik mot skolskjutsen i Södertälje höll kommunnen tidigare idag ett krismöte. Foto: TT.

Problem med skolskjutsen – kommunen kallade till krismöte

Uppdaterad
Publicerad
Långa resor och dålig kundservice. Det är två av flera klagomål som Samtrans, som tagit över skolskjutsen för i år, fått ta emot. Kritiken ledde till att kommunen tidigare idag kallade till krismöte.

Redan innan vårterminen drog igång fick bolaget Samtrans, som tagit över skolskjutsen i Södertälje för i år, stor kritik. Föräldrar tycker att bolaget gått ut med dålig information om tider, hållplatser, haft dålig kundservice och även att resorna blivit längre än tidigare för barnen, det skriver Länstidningen.

Det ledde till att kommunen under onsdagsförmiddagen hade ett krismöte om situationen. Nu ska kommunens och Samtrans listor med barn gås igenom för att kolla att allt stämmer. Och enligt kommunen ska man ha en uppföljning under dagen för att se hur det går.

– Elever och skolor ska inte behöva fokusera på annat än kunskap och lärande. Och inte hur man tar sig till skolan, säger utbildningsnämndens ordförande Elof Hansjons (S) till SVT Nyheter Södertälje.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot skolsjkutsen i Södertälje

Mer i ämnet