Elof Hansjons (S), ordförande utbildningsnämnden Södertälje. Foto: SVT

Utbildningsnämndens ordförande om skolskjutsen: ”Vi valde ett givande och tagande”

Uppdaterad
Publicerad

Trots 44 säkerhetsanmälningar på drygt ett år har kommunen inte drivit in böter, så kallade viten, av taxiföretaget Samtrans som kör skolskjutsen i Södertälje. Men utbildningsnämndens ordförande tycker ändå att säkerhetsbrister får konsekvenser för bolaget.

Kommunen har möjlighet att driva böter, eller så kallade viten, vid säkerhetsbrister. Men det har man inte gjort. Vad tänker du om det?

– Under förra året hade vi ganska stora problem med skolskjutsen. Det handlade om att utöka turtätheten, förändra rutterna och en del brister som skedde. Vi valde att låta det vara ett givande och tagande mellan kommunen och Samtrans med de ekonomiska effekterna under förra året, säger Elof Hansjons (S), utbildningsnämndens ordförande.

Men är det inte viktigt att säkerhetsavvikelser får en konsekvens?

– Jo, det får en konsekvens. Vi följer upp varje avvikelse väldigt noga, men en återkoppling och med vidare möten. Sen kan man hantera viten på olika sätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot skolsjkutsen i Södertälje

Mer i ämnet