”Alla lokala politiker i Södertälje står redan bakom oss”, säger en av patienterna Lasse Järping. Foto: SVT

Protestlistor lämnades över till landstinget i hopp om att behålla hjärt- och kärlcentrum

Publicerad

Kampen för att behålla hjärt- och kärlcentrum i Södertälje går vidare. Idag lämnade en grupp patienter över protestlistor till politikerna i landstingshuset.

Tidigare i år beslutade landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd att stänga ner tre av de sex specialistkliniker för hjärt- och kärlpatienter som finns i länet. Södertäljes trettio år gamla öppenvårdsklinik vann inte den nya upphandlingen och ska därför stängas.

Beslutet har upprört många och idag lämnade protesterande patienter 9.913 underskrifter till politikerna i landstingshuset i Stockholm.

Vill stoppa nedstängningen

Patienterna vill framförallt nå fram till Ella Bohlin (KD) som är barn- och äldrelandstingsråd.

– Alla lokala politiker i Södertälje står redan bakom oss, säger Lasse Järping som var en patienterna på plats i landstingshuset idag.

Det är han som tillsammans med en annan patient har startat uppropet mot att lägga ner hjärt- och kärlcentrum i Södertälje.

– Jag kunde inte hoppats på så stor anslutning som det har blivit. Jag är ledsen över att så många, särskilt äldre, kanske inte kommer kunna få en geografiskt nära specialistmottagning, säger Lasse Järping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer