Publikfavoriten Nano: ”Så mycket kärlek”

Uppdaterad
Publicerad

Södertäljeartisten Nano kom vidare i Melodifestivalen med låten ”Hold on”.

– Jag fick så mycket kärlek att jag höll på att ramla, säger han.

Låten ”Hold on” bygger på Nano Omars upplevelser och långa resa från fosterhem och kriminalitet – till melodifestivalen.

På lördagskvällen gick han vidare till final i tävlingen.  

– Jag fick så mycket kärlek att jag höll på att ramla här i början. Jag var inte beredd, jag bara sög till mig den och glömde bort att jag hade trappor här. Det är en sån feeling, jag gråter, jag skrattar, sa han i programmet.

Fick överraskningsfest

SVT Nyheter Södertälje fick tag på Nano på söndagseftermiddagen, en halvtimme efter att han hade kommit hem till en överraskningsfest med vänner och familj.

– De hoppade fram och bara ”Surpriiiise”. Jag är jättetrött men det är såklart kul, säger Nano.

Hur känner du idag?

– Tom. Helt tömd. Men lycklig såklart!

Blev du förvånad när du gick vidare igår?

– Jag hade det på känn för det var så extremt mycket kärlek från alla under alla dagar, men sen tänkte jag att det går som det går.

Kuppade in kärlestal

Nano Omar har tidigare haft ett stökigt liv, när han var 18 år dömdes han till sitt första fängelsestraff, och det skulle följas av flera. Startskottet för en förändring kom när Nano fick veta att han skulle bli far för nio år sen. Det var också då som han flyttade från Botkyrka till Geneta i Södertälje.

Han avslutade sitt framträdande i Melodifestivalen med att tala om vikten av kärlek och att vara stark. Till Kulturnyheterna kommenterar han talet såhär:

Vad ville du säga med det?

– Det är så jag lever med mina barn. Nummer ett är kärlek. Jag fick sådan kärlek så det var viktigt att få framhäva det. Jag vill ge kämparglöd och säga till alla där ute att jag förstår er. Ni som kämpar med att få in lönen eller er mobbade eller ensamma: jag är med er. Precis som alla andra, jag är ingenting annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.