Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se delar av taket som lossnat i videon. Känns som att vara på en Finlandsfärja, säger Johanna Ågren, butikssäljare. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Rasat tak stänger butik – hotellbygge intill kan vara orsak

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera veckor av skakningar började taket rasa in och nu stängs butiken i centrala Södertälje för renovering. Pålningen till stora hotellbygget kan vara orsaken, menar butiksägaren.

– Vi kommer utreda om det är vi som orsakat skadan, säger Anders Braun på Stadsrum fastigheter som bygger hotellet.

Butiksförsäljaren Johanna Ågren tror att orsaken med stor sannolikhet är pålningen till det nya hotellet som genomförts under sommaren och som stört inte bara näringsidkare.

Stadsrum fastigheter, som bygger det nya jättehotellet intill Maren, säger att deras konsulter nu ska utreda om de har orsakat skadan eller någon annan.

– Det byggs också en restaurang i fastigheten, säger Anders Braun på Stadsrum fastigheter till SVT.

Kan inte bedriva försäljning

Kicki Kopsch som driver butikskedjan säger att de väntar på återkoppling från förvaltaren, Telge bostäder, som ska ha gjort en besiktning. Oavsett vem som är ansvarig för skadorna hoppas de få någon form av ersättning för de inkomstbortfall de har under tiden butiken är stängd för renovering.

– Vi vågar inte och vill inte ha personal i den miljön och kan inte bedriva försäljning, säger Kicki Kopsch.

Se i videon ovan hur taket rasat in i butiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.