Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nyfiken på hur Marenplan kan komma att se ut i framtiden? Se bilderna i videon. Foto: Fojab/Södertälje kommun/SVT

Se nya bilderna – så kommer Marenplan se ut i framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om framtiden för Marenplan har uppdaterats efter hundratals synpunkter från Södertäljebor. Bland annat föreslås bowlinghall, gym och restauranger i det nya förslaget.

Totalt fick kommunen in 241 synpunkter och efter att ha gått igenom alla har nu planen uppdaterats. Vissa synpunkter som höjden på hotellet och att nio meter av Marens vattenspegel försvinner har inte ändrats.

Gym och bowling

Däremot har våningarna fått ett nytt utseende och man har även öppnat upp för verksamheter som gym, kultur och kontor. Även en bowlinghall och restauranger finns med i planerna för hotellet.

Planerna ska nu återigen ut på samråd, vilket innebär att Södertäljeborna får möjlighet att tycka till. Det blir sista chansen innan slutliga förslaget är klart – och fram till den 8 november 2021 har man på sig.

Hör Sofia Cedergren, planchef på Södertälje kommun, berättar i klippet varför man inte ändrat höjden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellbygget vid Maren

Mer i ämnet