Klubbens ordförande: ”Rimmar inte med Syrianskas filosofi”

Uppdaterad
Publicerad

En ungdomsspelare i Syrianska FC har blivit avstängd i nio månader för brott mot förbundets antimatchfixning-reglemente. Det var styrelsen i Syrianska FC som anade att något inte stämde med matchen.

– Det är vi som har anmält ärendet till förbundet och de har tagit det vidare, säger Syrianska FCs  ordförande Iso Gursac.

Iso Gursac, klubbens ordförande

Spelaren är en ungdomsspelare och har inte spelat i A-laget, uppger Iso Gursac. Matchen ska ha spelats före sommaruppehållet och spelaren ska ha lagt ett vad på att motståndarlaget skulle göra det första målet i en match han själv deltog i.

– Vi tyckte det var konstigt att man förlorar mot ett lag som inte kunde göra mål, vi tyckte det var skumt, säger Iso Gursac.

Så du menar att ni förlorade mot ett lag som ni borde ha vunnit mot?

– Jag kommer inte ihåg resultatet just nu, men det var en väckarklocka.

”Positivt för idrotten i helhet”

Svenska fotbollförbundets Disciplinnämnd beslutade sedan att stänga av ungdomsspelaren för brott mot förbundets antimatchfixning-reglemente.

– Det är en ungdomsspelare som uppträtt på ett dåligt sätt och är ångerfull. Det är tragiskt för den enskilda spelare men kanske positivt för idrotten i helhet, sådana här saker får inte förekomma och det rimmar inte med fotbollen eller Syrianskas filosofi, säger Iso Gursac.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt matchfixning Syrianska

Mer i ämnet