Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör tillträdande kommunalrådet Alexander Rosenberg (M) om dödsskjutningarna i stadsdelen Ronna i Södertälje: ”Allmänheten blir utsatt på ett särskilt sätt”. Foto: Blåljusbilder/SVT

Ronnaskolan har krismöte efter dödskjutningarna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Södertälje får nationell förstärkning med anledning av det dödliga våldet som skakat staden den senaste veckan. I stadsdelen Ronna där två dödsskjutningar skett i helgen hålls krismöte.

– Det har varit en mörk vecka för kommunen, säger Södertäljes tillträdande kommunalråd Alexander Rosenberg (M), själv uppvuxen i Ronna.

Totalt fyra skjutningar har inträffat senaste veckan – två av de som haft dödlig utgång har ägt rum i stadsdelen Ronna.

Inledningsvis uppgav tillträdande kommunalrådet Alexander Rosenberg (M) för SVT Nyheter att Ronnaskolan planerar att hålla stängt för undervisning under måndagen. Men en stund senare kom beskedet att stadsdelsnämnden i samråd med polisen omprövat det beslutet – skolan kommer ha öppet.

”Allmänheten särskilt utsatt”

Sedan den första skjutningen i området har fritidsgårdarna hållit extra öppet.

– Det sker på en helt annan öppen plats och tid på dygnet som gör att allmänheten på ett särskilt sätt blir utsatt, säger Alexander Rosenberg.

Under söndagen har skolans ledning krismöte, enligt SVT Nyheters uppgifter.

Södertälje kommer nu få nationell förstärkning med anledning av skjutningarna, vilket innebär att utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning skjuts till.

– Jag tror inte det finns någon direkt kortsiktig lösning. Södertälje har en lång historia av att arbeta med polisen mot den organiserade brottsligheten och det kommer vi att fortsätta med, vi måste jobba långsiktigt och brett med det här, säger Rosenberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer