Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör regionrådet Robert Johansson (S) om de dialoger som nu förs med kliniken och vad kliniken själva kan göra för att fortsätta sin verksamhet. Foto: Jann Lipka/Region Stockholm, TT

S om nedläggningshotade kliniken: ”Dialog förs”

Uppdaterad
Publicerad

M och KD i region Stockholm kräver att styret agerar efter beskedet om att den högspecialiserade kliniken för intensivvårdsrehabilitering riskerar nedläggning. På tisdagens regionfullmäktige togs frågan upp.

– Det pågår en dialog, sa regionrådet Robert Johansson (S) från talarstolen.

Oppositionspartierna menar att vården och rehabiliteringen som erbjuds på Remeo-kliniken är unik och att det därför är viktigt att rädda verksamheten.

På en frågestund under regionfullmäktige på tisdagen med de styrande politikerna i ställde Moderaterna och Kristdemokraterna frågor om kliniken till regionrådet Robert Johansson.

– Nu pågår en dialog där man tittar på hur behovet ser ut framöver i hopp om att komma fram till en lösning kring de problem som finns, sa han.

Inte nöjda med svaret

Moderaten Charlotte Broberg var efteråt inte nöjd med svaret hon fick.

– Vaga svar om en fortsatt dialog duger inte när livsviktig akutvård hotas. Vi behöver fler vårdplatser i region Stockholm, inte färre. Dessutom menar S att detta är något man ska tala mer om under våren – den tiden finns inte, säger hon.

Hör i videon ovan hur regionrådet Robert Johansson resonerar kring situationen och vilka möjligheter det finns för att rädda kvar Remeo-kliniken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.