”Första skoldagen blir nog svårast, för då har många inte setts på länge och vill kramas” säger Jerry Norrbom, rektor på Rönninge gymnasiet. Foto: Linda Asmar/SVT

Så coronasäkrar Rönninge gymnasium skolstarten

Uppdaterad
Publicerad

Det är mycket som inte är sig likt inför höstens skolstart. På Rönninge gymnasium har personalen jobbat med att coronasäkra med glesare möblemang och satt upp skyltar om att hålla avstånd. En större utmaning är att sprida ut start- och sluttider då 400, alltså majoriteten av skolans elever, dagligen pendlar från Södertälje.

Efter en vår med distansundervisning har skolans personal sett fram emot att möta eleverna i verkligenheten. I klippet berättar Jerry Norrbom, rektor på Rönninge gymnasium, hur personalen jobbar med att minimera smittspridningen så att skolans känns säker för såväl elever som lärare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet