Öppen burk med kimchi och gaffel. Lock och annan burk synliga.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se steg för steg hur du mjölksyrar grönsaker som morötter och vitkål. Foto: Rikard Elefalk/SVT

Så mjölksyrar du grönsaker

Publicerad

Det är ännu inte helt fastställt att mjölksyrade grönsaker är mer hälsosamma, men klart är att många tycker att det är väldigt gott. Samtidigt kan de bli en viktig del av självhushållet om krisen eller kriget kommer. Se Sofia Slavik, som håller kurser i fermentering, visa hur man gör en egen mjölksyrning.

Se när mjölksyreexperten guidar genom hela processen för att göra mjölksyrade grönsaker som surkål, kimchi och syrade morötter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.