Byggområdet i Glasberga sjöstad utsett till ”Årets sämsta bygge”

Uppdaterad
Publicerad

Byggområdet i Glasberga sjöstad har korats till ”Årets sämsta bygge” av den fackliga tidningen Byggnadsarbetaren. Arbetsmiljöverket har under året skrivit en lång lista på säkerhetsbrister för arbetarna.

Av de femtontal företag som bygger hus i Glasberga har åtta av dem fått kritik av Arbetsmiljöverket. Det mesta rör krav kring fallskydd och ställningar som har saknats. Dessutom har man stoppat byggen då bristen på säkerhet har gjort att det har varit risk för arbetarnas liv och hälsa.

En av de åtta företag som har fått kritik är Kerimo Bygg AB. Säkerhetsansvarig och projektchef är David Kerimo som menar att orsaken till bristerna är dålig planering. Såhär ser han på kritiken:

– Det är rätt jobbigt men positivt att få en sådan kritik för att kunna bli bättre, det är då man kommer långt.

Arbetsplatsolycka i våras

SVT har tidigare i år berättat om fackets kritik mot olika byggen i Glasberga, bland annat när en arbetare föll från ett fönster och skadade sig allvarligt.

Vad tycker du om det här? Diskutera på vår Facebooksida!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.