– Det vore helt oacceptabelt för Salem om SL förlängde buss 745 så att den startar i Uttran i Botkyrka, säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande i Salem. Foto: TT och SL

Salem kritiserar SL:s planer för buss 745

Uppdaterad
Publicerad

SL föreslår att buss 745 ska ställas in under högsommaren och att linjen förlängs från Söderby till Uttran i Botkyrka. Planer som Salems kommun ser kritiskt på.

Pendlarbusslinjen 745 går mellan Söderby och Fridhemsplan. Nu förslår trafikförvaltningen att linjen ska förlängas till det nya bostadsområdet Sandstugan i Uttran.

– Det vore helt oacceptabelt för Salem om SL förlängde buss 745 så att den startar i Botkyrka. Bussen är redan idag hårt belastad och om en sådan förändring skulle genomföras finns det risk att bussen är fullsatt när den når oss, säger Lennart Kalderén (M), som är kommunstyrelsens ordförande i Salem.

Inställd trafik under högsommaren

SL vill också dra in busslinje också 745 under högsommaren.  Något som går stick i stäv med kommunens önskemål om utökad busstrafik – bland annat för busslinje 731 som enligt politikerna bör gå även kvällar och helger.

– Fler rönningebor behöver anlita bussen och då behövs också fler turer, allt för att minska trycket på infartsparkeringen vid Rönninge station, säger Lennart Kalderén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.