Samir Sabri Foto: SVT

Samir Sabri vill ha tre miljoner – nu kan skadeståndet sänkas

Publicerad

Han kräver minst tre miljoner kronor i skadestånd för att i trettio års tid varit oskyldigt dömd för mordet på sin mamma. Men nu ska JK pröva om ersättningen bör sänkas.

I ett remissvar till Justitiekanslern framgår att Samir Sabris skadeståndsanspråk på minst tre miljoner kronor från staten, bör ses över. Man menar att det faktum att Samir, vid anhållandet år 1986, erkände mordet och att det då inte fanns skäl för ett frågasättande.

I skadeståndansökan skriver Samir Sabris ombud att han och hans familj har drabbats av ”ett livslångt lidande till följd av de felaktiga anklagelserna”. JK ska nu pröva ärendet.

Friades i fjol

I en intervju med SVT Nyheter Södertälje berättar Samir Sabri om hur han den där försommarmorgonen 1986 såg sin far döda mamman i lägenheten i Tensta. Hans far tvingade honom att erkänna mordet och trots att han senare tog tillbaka sitt erkännande så blev han inte tagen på allvar. Efter att ha dömts till rättspsykiatrisk vård följde ett kriminellt liv.

I fjol friades han från mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.