Samir Sabri. Foto: TT

Samir Sabri kräver 3 miljoner i skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Han dömdes för att ha mördat sin styvmamma, men förra året friades han – efter 30 år. Nu kräver han ersättning av staten.

I en intervju med SVT Nyheter Södertälje berättar han om hur han den där försommarmorgonen 1986 såg sin far döda henne i lägenheten i Tensta. Hans far tvingade honom att erkänna mordet och efter att Samir Sabri dömts till rättspsykiatrisk vård följde ett kriminellt liv.

I fjol friades han från mordet och nu kräver han tre miljoner kronor i skadestånd. Samir Sabri och hans familj ska enligt ansökan ha drabbats av ”ett livslångt lidande till följd av de felaktiga anklagelserna”.

– Beloppet borde bli väsentligt högre. Men detta är framför allt inte en fråga om ekonomisk kompensation utan om rättvisa, säger Karl Emil Ekdahl, Samir Sabris ombud, till nyhetsbyrån Siren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.