Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör varför klubben valt att sätta år 2033 i namnet. Foto: Nada Razooq/SVT

SBBK drar igång manifestation för ett tryggare Södertälje: ”Idrotten ska kliva fram”

Uppdaterad
Publicerad

SBBK tror på idrott som en samhällsfrämjande kraft. Efter senaste årets oroligheter startar basketklubben nu upp en årlig manifestation för ett aktivt och tryggt Södertälje. Ett långsiktigt initiativ som klubben namngett: Stå upp för Södertälje 2033.

– Det ska vara positivt och fint att bo i Södertälje, och vi ska belysa de positiva krafterna, säger Johan Strömwall, klubbdirektör SBBK.

Manifestationen hålls den 28 mars och stöttas av en rad aktörer, däribland kommunen. Förhoppningen är att flera idrottsföreningar och privatpersoner ansluter.

– Vi förväntar oss att det ska bli riktigt stort, bara vi är nästan 1000 spelare och sen alla runt omkring, säger Johan Strömwall.

Stafettmanifestation

I samband med manifestationen bjuder klubben på gratis inträde till SBBK:s match i Täljehallen.

Att arrangera en gratismatch är en årlig tradition för flera idrottsföreningar i Södertälje och SBBK:s förhoppning är att fler föreningar arrangerar egna manifestationer i samband med sina gratismatcher – och först ut är hockeyklubben SSK som redan nu har tagit sig an uppdraget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och kriminalitet

Mer i ämnet