Foto: Jonas Ekströmer/TT

Scania klappar igen nästan allt: ”Varsel kan inte uteslutas”

Uppdaterad
Publicerad

Lastbilsjätten Scania permitterar i stort sett alla anställda i Sverige, runt 19 000 anställda.

– Är man pessimistisk och tror att det här fortsätter in på sommaren kan varsel inte uteslutas, men vi följer utvecklingen vecka för vecka, säger Hans-Åke Danielsson, presstalesperson på Scania.

I videon ovan kommenterar Hans-Åke Danielsson, presstalesperson på Scania, beslutet om permitteringarna.

– Det beror på att förutsättningarna för att bedriva vår verksamhet har försämrats kraftigt. Vi måste vidta de här åtgärderna för att klara den här krisen som corona har lett till, säger Hans-Åke Danielsson, presstalesperson på Scania, till Ekot som var först med att rapportera om beslutet.

Coronaviruset i Södertälje

I förra veckan meddelade bolaget att man permitterar cirka 9 000 anställda.

Kortvecka för tjänstemän

Nu gäller det i och med utvidgningen även tjänstemännen i större utsträckning.

– För de flesta tjänstemännen gäller korttidsvecka med arbete på tisdag och onsdag. Produktionsmedarbetarna är heltidspermitterade fram till 13:e april, säger Danielsson till Ekot.

Samtidigt meddelade Scania att man inlett ett samarbete med Södertälje sjukhus där permitterade anställda kan få hjälpa som extra resurser under coroanutbrottet.

Utesluter inte varsel

På frågan om varsel kan bli aktuellt svarar Hans-Åke Danielsson att man kanske inte har något val om situationen fortsätter över sommaren. Se mer om hur Scania ser på framtiden i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet