Henrik Henriksson har jobbat på Scania i 23 år när han nu lämnar företaget. Foto: Henrik Montgomery / TT/Jonas Ekströmer / TT

Scanias vd Henrik Henriksson slutar – här är efterträdaren

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Henriksson, Scanias vd sedan fem år tillbaka, lämnar företaget för ett nytt jobb. Hans efterträdare kommer från Traton group.

– Det var ett mycket svårt beslut för mig att lämna Scania, ett bolag där jag har spenderat hela min professionella karriär och har kollegor som jag betraktar som familj, säger Henrik Henriksson vd och koncernchef på Scania, i ett pressmeddelande.

Totalt har han jobbat i bolaget i 23 år – nu går han vidare till ett jobb på H2 Green Steel – ett nytt företag som siktar på att starta produktionen av fossilfritt stål.

”Ärofyllt”

Ny vd på Scania från och med första maj är Christian Levin,  idag operativ chef för Traton group, med mer än 20 års tidigare erfarenhet från Scania.

– Det är väldigt ärofyllt för mig att bli vd på Scania. Jag kommer fortsätta att driva omställningen till ett hållbart transportsystem, säger han.

SVT har sökt Scania för ytterligare kommentarer men företaget hänvisar till pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.