Foto: Bovieran

Seniorbostäder på gång i Salem

Publicerad

50 nya seniorbostäder kan komma att byggas i Salem – nu ger kommunstyrelsen positivt planbesked.

Det är byggföretaget Bovieran som har specialiserat sig på seniorbostäder som nu vill bygga ett flerbostadshus med bostadsrätter för 55+. Konceptet handlar bland annat om att bygga trevåningshus med en gemensam inglasad trädgård.

”Stor enighet”

Och nu har kommunstyrelsen gett ett positivt planbesked för ett bygge vid såkallade Fårhagen.

– Det finns en stor enighet om att Bovierans koncept är lockande för många äldre i Salem. Det efterfrågas alltmer i flera kommuner och därför vill vi gå vidare och inleda planprocessen, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) i ett pressmeddelande.

Samråd med grannar

Att planprocessen inleds innebär att man nu kommer ha samråd med grannar och prövning av buller och andra miljöfaktorer.

Bovieran ansökte även om att få bygga samma boende på ytterligare en plats i Salem men det förslaget avslog kommunstyrelsen.

Även i Södertälje

Företaget kommer även att bygga seniorbostäder i Södertälje och där är processen längre gången. Just nu arbetar man med detaljplanen och planerad inflyttning i Ritorp är fjärde kvartalet 2018.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer