• Viktigt meddelande:

    Det brinner på Sävar såg strax utanför Umeå med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i vindriktningen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Oro när Södertäljepolisen får egen tv-serie

Publicerad

Kommunen har under en längre tid arbetat intensivt med att försöka förbättra bilden av Södertälje men nu ifrågasätts tv-serien om Södertäljepolisen som kan påverka bilden negativt.
– Nu är Södertälje på väg uppåt och då behöver vi inte mer negativ publicitet, säger Södertäljebon Eddie Demir.

Serien om Södertäljepolisen kommer att börja sändas under hösten, men redan nu har den fått kritik från allmänheten. Syftet med serien, enligt Mikael Alfredsson vid Södertäljepolisen, är att visa en helhetsbild på hur polisen arbetar.

– Det är inte bara ”pang pang”, utan vi är ute och pratar med allmänheten och har även en samverkan med andra myndigheter, säger Mikael Alfredsson.

Under våren och sommaren har ett filmteam följt polisens arbete runt om i Södertälje. Programmet är en del av det Kanal 5 kallar för ”workspace reality” där tittarna får följa med yrkesmänniskor i deras dagliga arbete.

”Ett problem som inte existerar”

En av de som är kritiska till serien är Södertäljebon Eddie Demir.

Det finns fler realityserier som visar polisens arbete i andra städer i Sverige, varför kan inte Södertäljepolisen få vara med i en?

– I min tanke och min reaktion blir det negativt. Då upplyser vi om ett problem som inte existerar nu och kanske inte skiljer sig så mycket från andra städer, säger Eddy Demir.

Mikael Alfredsson hoppas att serien inte kommer ge en för negativ bild av Södertälje.

– Vi alla vet att det finns väldigt mycket bra i den här staden och det hoppas vi kommer fram också så klart, säger Mikael Alfredsson.

Maria Dahl Torgerson, kommunikationschef på Södertälje kommun tror att serien kan visa hur situationen har blivit bättre.

Hos Södertälje kommun hoppas man att TV-serien kan visa hur situationen i staden har förbättrats efter flera år av gängkriminalitet och skjutningar.

– Jag tror att allmänheten kommer få se den fantastiska förflyttningen vi har gjort i Södertälje – från att ha varit väldigt utsatta, till att ha tagit ett samlat grepp kring ett antal problemområden, säger Maria Dahl Torgerson, kommunikationschef på Södertälje kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer