Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet besvarar Linda Bengtsson, RF-SISU, tre frågor om idrott och samhällsfrämjande insatser. Foto: Aida Arslanovic/SVT

RF-SISU om idrottens betydelse för att fostra goda medborgare

Publicerad

Efter oroligheterna i Södertälje har flera föreningar uttryckt oro till RF-SISU kring att starta satsningar i våldsdrabbade områden. Samtidigt lyfter RF-SISU att en bieffekt av idrott kan vara att motverka kriminalitet, även om det inte är det primära syftet.

– Närhet och ett långsiktigt arbete behövs för att öka deltagandet, säger Linda Bengtsson, verksamhetschef RF-SISU Sörmland.

I klippet: Linda Bengtsson, från Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, förklarar varför föreningarna måste ta sig ut till idrottssvaga områden.

Är idrottsrörelsens egna studieförbund. RF-SISU finns i hela landet och stödjer föreningar i deras utvecklingsarbete, exempelvis med utbildning och i vissa fall ekonomisk stöttning.

Källa: RF-SISU

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och kriminalitet

Mer i ämnet