Foto: Södertälje sjukhus

Södertälje sjukhus ökar antalet intensivvårdsplatser

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare 14 platser på intensivvårdsavdelningen kommer att öppna på Södertälje sjukhus under veckan med anledning av covid-19. Det meddelar sjukhuset.

Sex isoleringsrum på intensivvårdsavdelningen har gjorts i ordning för att patienter som smittats av coronaviruset ska kunna få vård på Södertälje sjukhus. I veckan kommer 14 vårdplatser att öppna.

- Vi arbetar intensivt och förbereder oss på att behovet av vanliga slutenvårdsplatser och intensivvårdsplatser kommer växa kraftigt inom kort. Därför har vi nu stegvis trappat ner vår elektiva vård, till exempel planerade operationer som inte är akuta, för att kunna utöka våra platser och förflytta vår personalstyrka till avdelningar som vårdar dessa patienter och till IVA, säger Christophe Pedroletti, vd på Södertälje sjukhus i ett pressmeddelande.

Sjukhuset öppnade även på måndagen ett mottagningstält utanför akuten. Där separeras personer med feber och luftvägssymtom från övriga patienter. Genom den nya åtgärden hoppas sjukhuset kunna bromsa spridningen av coronaviruset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet