Ordförande för Syrianska FC är kritisk mot att Svenska spel beslutat att stoppa spel på lagets matcher. Foto: SVT

Skattesmäll för Syrianska – tvingas betala 300 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Inte nog med att fotbollsklubben Syrianska FC åkte ur Superettan i höstas. Nu krävs föreningen dessutom på 300 000 kronor av Skatteverket på grund av oredovisade löner och skattepliktiga förmåner.
– Jag har inga kommentarer på det. Vi får gå igenom beslutet och betala pengarna om det behövs, säger klubbens ordförande Iso Gursac. 

Det är för beskattningsåret 2017 som Skatteverket nu beslutat att Syrianska ska betala drygt 300 000 kronor i skatt. Enligt Skatteverkets beslut ska bland annat ersättningar till vissa ledare i klubben ha betalats ut utan att redovisa beloppen som lön. 

Vidare ska även vissa spelare ha haft oredovisade skattepliktiga förmåner i form av bland annat hyra, parkeringsplats, bredband och reseersättningar.

Enligt beslutet hävdar Syrianska till sitt försvar att man haft stor omsättning på personer som hjälpt klubben med bokföringen samt att verksamheten drivs ideellt och att man inte alltid haft resurser att kontrollera allt. 

Överväger att överklaga

Klubben vill inte kommentera beslutet närmare för SVT Nyheter Södertälje. 

– Jag har inga kommentarer på det. Vi får gå igenom beslutet och betala pengarna om det behövs, säger klubbens ordförande Iso Gursac. 

Kommer ni överklaga beslutet? 

– Vi ska se över möjligheten till det. 

Hur mycket betyder det här beslutet och den här summan för er ekonomi?

– Jag har inga kommentarer på det. Alla pengar behövs, säger Iso Gursac. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Södertälje
Mer Nyheter