Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera skott sköts genom en dörr i centrala Södertälje under natten till onsdag. Foto: Blåljusbilder

Skott mot lägenhet i Södertälje – personer fanns i bostaden

Uppdaterad
Publicerad

Flera skott har avlossats mot och gått igenom en dörr till en lägenhet i Södertälje, skriver polisen på sin hemsida. Ingen person ska ha träffats av skotten. Enligt uppgifter tilll SVT ska händelsen ha koppplingar till sprängningen i Upplands Väsby i helgen.

Polisen larmades strax före klockan två natten till onsdag av boende i närheten som hört skottlossning på gatan i centrala Södertälje.

Enligt polisens presstalesperson Daniel Wikdahl var det flera personer inne i lägenheten när skott avlossade mot dörren.

Våldsspiralen i Södertälje

– Det var personer i lägenheten men ingen som träffades av några skott, säger Daniel Wikdahl.

Ingen isolerad händelse

Han vill inte säga något om vilka personerna i lägenheten är eller om de är kända för polisen sedan tidigare.

– Men vi ser inte det här som en isolerad händelse. Vi misstänker att det hör ihop med andra grova brott vi har att hantera sedan tidigare i Stockholmsområdet, säger Wikdahl.

Enligt uppgifter till SVT ska skottlossningen under natten vara riktad mot en man som sedan tidigare sitter anhållen för att ligga bakom helgens sprängning i Upplands Väsby.

En insats inleddes för att hitta den eller de personer som varit inblandade i skjutningen. Bland annat användes en helikopter i sökande efter eventuella gärningsmän.

Ännu ingen gripen

Ingen person är ännu frihetsberövad. Polisen har upprättat avspärrningar runt brottsplatsen och vidtar utredningsåtgärder såsom säkring av spår och dörrknackning. Polisen undersöker också om det kan finnas filmmaterial som kan bidra till utredningen.

– Det här har utspelat sig i centrala Södertälje och där finns det kameror. Vad de har lyckats fånga som vi kan ha nytta av återstår att se, säger Daniel Wikdahl.

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

I förra veckan avlossades skott mot en lägenhet i centrala Södertälje. Men de skotten tros vara avlossade mot fel dörr. Enligt uppgifter till SVT ska den egentliga måltavlan vara en känd rappare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet