Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera personer har skadats i en skottlossning i Hovsjö i Södertälje på lördagskvällen. Foto: Blåljusbilder

Minst tre skottskadade i Södertälje – tre män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Tre tonårspojkar skottskadades på lördagskvällen i Södertälje. En av dem är allvarligt skadad, enligt uppgift till SVT. Senare under kvällen anhölls tre män som misstänks för mordförsöken.

Skottlossningen ägde rum i Hovsjö i Södertälje vid 18.45-tiden på kvällen. Pojkarna hittades utomhus och i närheten av varandra, uppger polisens presstalesperson Nadya Norton.

Enligt uppgifter till SVT rör det sig om tre pojkar födda 2006 och 2007, varav en ska ha skadats allvarligt och övriga lindrigt. Alla ska också vara hemmahörande i Södertälje.

Våldsspiralen i Södertälje

– Det finns en del som tyder på att det är en uppgörelse mellan kriminella nätverk, säger Ola Österling, polisens presstalesperson.

”Ute efter samma personer”

Polisen Simon Johnson var på plats efter skjutningen på lördagskvällen och beskriver en uppgivenhet och ilska bland de boende i området. Han har, i ett tidigare ärende, varit med och stoppat en bil i närheten.

– Vi stoppade två killar i en bil, som satt och väntade ungefär 100 meter från gårdagens skjutning. De dömdes för grovt vapenbrott senare. Vi tror att de var ute efter samma personer, säger Simon Johnson, polis, till SVT på söndagen.

Han tror att detta kan vara starten på en ny våldsupptrappning i Södertälje – efter en relativt lugn period.

– Det finns en risk för det, säger han.

Tre unga män anhållna

Senare under lördagskvällen greps tre män, misstänkta för inblandning i brottet. Polisen vill inte säga något om deras ålder eller var de greps. En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott är inledd.

Skadeläget på de skjutna är oklart, två personer vara kvar på sjukhuset och en ska ha fått lämna.

Polisen har inlett en omfattande utredningsinsats och hållit i kompletterande förhör.

– Vi utesluter inte att det blir fler frihetsberövanden, säger Ola Österling, polisens presstalesperson på söndagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet