Foto: TT

Skrev falska anställningsavtal – sparkas

Uppdaterad
Publicerad

En man som i sitt arbete på Arbetsförmedlingen ska ha skrivit falska anställningsavtal sparkas nu. Han är sedan tidigare dömd till fängelse.

Han ska ha upprättat falska anställningsavtal så att besökare på Arbetsförmedlingen ska kunna ta lån. Sedan har han fått dem att föra över pengar till honom.

Enligt anmälan till personalansvarsnämnden, som mannens chef på Arbetsförmedlingen gjort, kom de på mannen när en drabbad kvinna kom in på kontoret och skulle ställa mannen till svars. Personal var tvungen att trycka på ett överfallslarm eftersom situationen blev hotfull.

När man undersökte mannens dator hittade man kvinnans legitimation inskannad och ett falskt anställningsavtal för en annan kvinna. Trots att mannen nekar till brott sparkar Arbetsförmedlingen nu honom.

Bara två veckor innan han började sin anställning på Arbetsförmedlingen dömdes han till ett år och nio månaders fängelse för grov stöld hos sin förre arbetsgivare. Den domen är dock överklagad till hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.