Det brittiska popbandet Viola Beach omkom i olyckan i Södertälje Foto: Pressbild/TT

Musiker släpper cover efter dödsolyckan i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått fem år sedan den tragiska olyckan då medlemmarna i Viola Beach dödsstörtade från motorvägsbron i Södertälje. Nu släpps en cover av bandets låt ”Swings and waterslides” för att uppmärksamma årsdagen, skriver BBC New.

Den 13 februari 2016 var det brittiska bandet tillsammans med sin manager på väg hem till Storbritannien efter att ha spelat på festivalen Where's the music i Norrköping. Vid Södertälje körde bilen de färdades i igenom två bommar innan den krockade med den öppna bilbron och föll ner i kanalen. Utredningen av olyckan gav inga entydiga svar om orsaken.

– De levde sin dröm. Det är ett slitet uttryck, men de gjorde det. De levde ett liv utöver det vanliga, säger Joanne Dakin, mor till den 19-årige trummisen Jack Dakin, i en intervju med BBC.

Intäkterna från covern, som framförs av musiker från Viola Beachs hemstad Warrington, går till välgörande ändamål som de anhöriga har valt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet