Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu blir årets julavslutning på Nytorpsskolan digital istället, se hur lärarna förbereder sig i klippet ovan. Foto: Matilda Ringqvist/SVT

Smitta stängde skola i Salem – hör lärarna om beslutet

Uppdaterad
Publicerad

Nytorpsskolan i Salem stängdes ner under torsdagen. Anledningen är en ökande sjukfrånvaro på grund av covidutbrott, vinterkräksjuka och influensa bland både elever och lärare.

På onsdagen togs beslutet att Nytorpsskolan skulle stänga ner tidigare än planerat. Bakgrunden till beslutet är en ovanligt hög sjukfrånvaro.

Undervisningen skulle egentligen ha pågått till den 21 december, men redan under torsdagen var skolan tom på elever. Rektor Anna Strandell säger till SVT Södertälje att vårdnadshavare har visat förståelse för beslutet.

– Vi har erbjudit föräldrar med samhällsviktig funktion att kunna lämna sina barn och vi har också erbjudit lunch, säger Strandell.

Eleverna kommer ta igen undervisningen under våren.

Hör lärarna på skolan berätta om beslutet i klippet ovan: ”Vi planerar julavslutning – digitalt”.

Vittra Östertälje stänger också ner

Under fredagen kom beskedet om att även Vittraskolan i Östertälje stänger på grund av utbredd coronasmitta. Efter att flera elever och lärare testat positivt för covid-19.

Från och med måndag ställs all undervisning in och terminen avslutas tidigare än beräknat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet