Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den milslånga kön på E4 norrgående, från Vårby till strax innan Moraberg. Orsaken var att lastbilar inte kom upp för backen på E4 strax innan Kungens kurva. Foto: SVT

Snökaos på vägarna i Södertäljeområdet

Uppdaterad
Publicerad

Tätt snöfall har fallit över regionen under tisdagen, och i kombination med vind har det orsakat problem i trafiken i bland annat Södertälje. Flera olyckor har inträffat under dagen och det är svårframkomligt på många vägar.

– När det blåser och snöar samtidigt, påverkas vägunderlaget snabbt eftersom det blir mer snö, säger Beisy Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Tidigare under dagen har det varit stora problem på E4/E20 i norrgående riktning men enligt Trafikverket är det bättre nu.

– Nu är det inga större inrapporterade olyckor, men det finns fortfarande en del köer i södergående riktning, säger Beisy Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Lastbilar som hamnar snett

Trots flera olyckor i länet i dag, bland annat på Enhörnaleden, har inga personskador rapporterats in till polisen.

På större vägar har det handlat om lastbilar som hamnat snett och stängt av vägarna, vilket har gjort det svårt för alla fordon, inklusive plogbilar, att komma fram.

Motorväg avstängd

E4:an mellan Södertälje och Stockholm är fortsatt hårt drabbad med avstängda avsnitt och långa köer.

– Lastbilar har generellt sämre däck och därför är det många som kör fast eller hamnar snett på vägarna, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Trafikverket menar att det ofta är olyckor på de stora vägarna som anmäls, medan de mindre olyckorna sköts sinsemellan av chaufförerna.

Att tänka på ute på vägarna

Trafikverket menar att det är extra viktigt att hålla avstånd och anpassa hastigheten för att hinna bromsa om det skulle behövas. Det är många bilar som kör sakta idag, bland annat plogbilarna och man ska därför hinna bromsa i tid om man möter en sådan bil på vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.