Foto: SVT/TT

Polisen trappar upp arbetet mot brottsligheten – fler specialister till Södertälje

Publicerad

Från och med februari ska polisen trappa upp sitt arbete mot kriminaliteten i Södertälje. Under det nya initiativnamnet ”Tore 3” ska de bland annat arbeta för att minska rekryteringen av unga in i kriminaliteten och jobba mot skjutningar.

Som SVT Nyheter Södertälje tidigare har berättat ser polisen att det kriminella Södertäljenätverket håller på att växa sig starkare.

Nu meddelar Södertäljepolisen på sin Facebooksida att de åter igen ska trappa upp arbetet mot den organiserade brottsligheten och planerar att inleda ”Tore 3”, vilket Länstidningen var först med att berätta.

Det tidigare initiativet ”Tore 2” har genererat flera stora rättegångar som i media har kallats Södertäljenätverket, kyrkohärvan, assistanshärvan och hemtjänsthärvan. Men vid 2016 tappade initiativet fart och den senaste tiden har mer fokus legat på det polisens kallar för ”Initiativ Mareld” som handlar om riktade insatser mot utsatta områden.

Fortsättning för myndighetsgemensam satsning

”Vi kommer med start i februari och under en lång tid framöver jobba mot de kriminella personer som skjuter, spränger, säljer narkotika, begår brott mot välfärdssystemen, anstiftar andra att begå brott och som drar in unga människor i kriminalitet.

Vi kommer rikta in oss på såväl ”gatunivån” som på de personer som finns högre upp i den kriminella hierarkin. Men också, i förekommande fall, i myndigheter, politiken och näringslivet.”, skriver Södertäljepolisen på sin Facebooksida.

Polisen ska samarbeta med andra aktörer så som myndigheter och kommunen, men kommer också stärka den egna verksamheten med fler specialister. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.