Det är inte längre möjligt att kommentera på sjukhusets instagram. Foto: TT

Södertälje sjukhus stänger kommentarsfält på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje sjukhus stänger nu möjligheten att kommentera på deras inlägg i sociala medier. Orsaken är att personal blivit utsatta för kränkande behandling i kommentarerna.

Enligt sjukhuset har kommentarerna kommit in på främst instagram de senaste två veckorna. Sjukhuset vill inte specificera exakt vilka inlägg som de hätska orden postades i eller vad som sagts, men man ska inte ha polisanmält någon kommentar.

– Det var ett större antal kommentarer som innehöll kränkningar av våra medarbetare på framförallt Instagram, säger Yvonne Hejdenberg, kommunikationschef.

Kritik på sociala medier

Den senaste tiden har sjukhuset vid ett par tillfällen uppmärksammats på ett negativt sätt i sociala medier, bland annat genom ett inlägg där en person trodde att en anhörig fick för lite mat, och ett klipp där en patient blir dåligt bemött.

– Man får vara kritisk mot Södertälje sjukhus absolut. Vi vill ju göra vården bättre och vi finns till för våra patienter och jobbar ständigt med förbättringar.

Men får man vara kritisk på sociala medier?

– Jo men det är ju en sak om man är det mot sjukhuset i sig och en annan om man är kritisk mot enskilda medarbetare som hängs ut. Där sätter vi en gräns, där har vi vår nolltolerans. Jag hoppas och tror, eftersom det här är en viktig kanal och funktion att vi snart ska kunna öppna kommentarsfälten igen, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer