Jättebra eller inte helt lyckat – hör Södertäljebornas åsikter om de lättade restriktionerna. Foto: Alexander Färggren/SVT

Så kommer Södertäljeborna leva nu: ”Ska köra på”

Uppdaterad
Publicerad

Idag släpps de flesta av coronarestriktionerna. I centrala Södertälje finns blandade känslor kring att samhället nu öppnas upp igen.

Under onsdagen går samhället in i det fjärde steget i regeringens och Folkhälsomyndighetens avvecklingsplan av coronarestriktionerna.

Beslutet om att lyfta restriktionerna är omdiskuterat – och det finns de som tycker att det är för tidigt, bland annat med tanke på att andelen vaccinerade är låg på sina håll. Inte minst här i Södertälje.

Coronaviruset i Södertälje

”Isolering dåligt för hälsan”

Men det finns även många som ser positivt på att samhället öppnar upp igen.

– Vi har varit ganska isolerade under en längre tid och det är dåligt för hälsan – det är en bra tid att öppna upp nu, säger Dean Rinius.

Hör honom och andra Södertäljebor om restriktionssläppet i videon ovan.

Här är restriktionerna som hävs den 29 september 2021

• Deltagartaken för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort.

• Deltagartaken för privata sammankomster i t.ex. hyrda lokaler tas bort.

• De kvarvarande restriktioner som finns på serveringsställen, storlek på sällskap och avstånd mellan sällskap tas bort.

• Folkhälsomyndighetens råd om att arbeta hemifrån tas bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas.

Källa: Regeringen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet