”Vi vill råda föräldrar och ungdomar att ta större ansvar”, säger Södertäljepolisen Jonas Packalén. Foto: SVT

Södertäljepolisen varnar än en gång för farlig fulsprit – två 14-åriga flickor till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Två 14-åriga flickor har skadats allvarligt efter att ha druckit så kallad ”fulsprit” från förfalskade Smirnoff-flaskor. Händelserna inträffade under helgen och i början av förra veckan och nu vill polisen i Södertälje återigen varna för den farliga spriten.

Södertäljepolisen har tidigare varnat om försäljningen av de falska vodkaflaskorna men efter den senaste tidens allvarliga händelser ryter de igen ifrån:

”För en dryg vecka sen, hamnade en tonårig flicka på sjukhus med skakningar och synbortfall men fick åka hem dagen efter. Synrubbningarna kvarstår enligt uppgift än i dag. Nu i fredags hamnade en 14-årig flicka på sjukhus. Den flickan fick kramper och hjärtstillestånd i ambulansen och sen igen på sjukhuset men sjukvårdspersonalen lyckades rädda hennes liv. Med nöd och näppe!” skriver Södertäljepolisen på Facebook.

”Viktigast med upplysningar”

Nu uppmanar de både ungdomar och föräldrar till att ta ansvar och prata om farorna.

– Vi försöker komma åt de som är ansvariga för det, men viktigast i nuläget är upplysningar så att man vet om att det är farligt, säger Jonas Packalén på Södertäljepolisen.

Säljs på sociala medier

Enligt polisen säljs flaskorna på sociala medier, exempelvis Snapchat och Instagram.

– Vi ser att det är samma Smirnoff-flaskor som vi varnat för tidigare som är i omlopp, men vill inte utesluta andra alkoholflaskor, säger Jonas Packalén.

Flaskorna dyker upp på olika ställen runtom Stockholm.

Så känner du igen fulspriten (videon är från 8 december 2019)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.