I videon från i december 2019 förklarar polisen skillnaden på en flaska fulsprit och en vanlig flaska sprit. Foto: SVT

Polisen varnar för försäljning av livsfarlig sprit

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Stockholm går ut med en varning för försäljning av så kallad fulsprit. Ungdomar har via sociala medier köpt spriten och i flera fall blivit allvarligt sjuka varav en fått vård i respirator.

Minst fyra anmälningar har kommit in där ungdomar köpt spriten, druckit den och blivit sjuka, fått synrubbningar, kramper och andningssvårigheter.

– Den senaste veckan har vi sett flera fall där ungdomar via konton på sociala medier troligen har köpt teknisk sprit som är livsfarlig att förtära, säger Jonas Packalén, krogsamordnare på polisen i Södertälje som tidigare utrett den här typen av brott.

Spriten har sålts via snapchat och Instagram och polisen arbetar med att försöka hitta säljarna. Försäljningen har främst skett i Stockholms innerstad och utredning är i ett inledande skede.

– Vi vill uppmana unga och föräldrar att ta ansvar, säger Jonas Packalén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer