Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dubbelmordet på Oasen 2009 blev starten för polisens arbete mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. I videon ovan förklarar SVT:s reporter Karin Fallenius hur deras insatser har sett ut.

Södertäljepolisens ”Tore 3” rullar vidare – 48 vapen beslagtagna

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått nästan två år efter att Södertäljepolisens satsning mot organiserad brottslighet ”Tore 3” inleddes i Södertälje. Nu publicerar polisen en del av satsningens resultat.

”Inom ramen för satsningen har det utdömts över 100 fängelseår, tagits narkotika och alkohol till ett värde över 20 miljoner och beslagtagits 48 skjutvapen”, skriver polisen på sin hemsida.

Som SVT tidigare har rapporterat har ett flertal ur Södertäljenätverket dömts till fängelse inom satsningen. Då beskrevs tillgången till material i chattverktyget Encrochat som en guldgruva.

Samarbete med myndigheter

Samarbete med kommunen och olika myndigheter beskrivs som en viktig framgångsfaktor i arbetet mot bland annat otillåten påverkan på företag och myndigheter.

– I många fall har polisen inte verktygen för att komma åt företag som kriminella använder, men andra myndigheter kan med relativt enkla medel stänga ned dem. De nationella myndigheterna saknar lokal kunskap men i samverkan med oss kan de styra sin kontrollverksamhet dit den gör mest nytta säger Magnus Köhler i ett pressmeddelande.

Framöver kommer ännu mer kraft av polisarbetet läggas på att komma åt personer och företag som tvättar pengar eller som genom sin verksamhet påverkar Södertälje negativt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Insats mot organiserad brottslighet i Södertälje

Mer i ämnet