Narkotika för miljonbelopp har hamnat i Södertälje innan det senare sålts vidare i Sverige. SVT:s reporter Aida Arslanovic ger dig en inblick i knarkhärvan. Foto: Polisens förundersökning

Internationell knarksmuggling kopplas till Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen inleds rättegången mot sex personer som står åtalade misstänkta för att ha varit inblandade i omfattade knarksmuggling från Spanien. Genom chattmaterial från Encrochat kan vi nu få en inblick i hur Södertäljenätverket ska ha spelat en omfattande roll i härvan.

Det är bland annat Södertäljenätverkets utpekade ledare och två män från Västerås och Botkyrka som står åtalade misstänkta för att vara huvudfigurerna bakom härvan.

Den ena är nätverkskriminell i Västerås men har sedan 2019 varit bosatt i Spanien. Det är han som ska ha organiserat transporten från Spanien till Sverige.

Södertäljenätverket

Mannen från Botkyrka är samma person som var den tilltänkta måltavlan för skjutningen vid en mack vid Kungens kurva i början av förra året, där en man avled och en kvinna skadades svårt.

SVT:s reporter går i videon igenom hur knarksmugglingen ska ha gått till.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Södertäljenätverket

Mer i ämnet