Amerikanen Auston Barnes har spelat i klubben sedan 3 december 2017. Foto: Anna Forsström

Spelade sex matcher utan arbetstillstånd – SBBK får böta

Publicerad

SBBK:s Auston Barnes spelade sex matcher utan giltigt arbetstillstånd. Nu får klubben böter på 15 000 kronor, det har Svenska Basketbollförbundet beslutat.

Amerikanen Auston Barnes har spelat i klubben sedan 3 december 2017. Han fick arbetstillstånd fram till 31 januari 2018, beskedet skickades dock aldrig till Svenska Basketbollförbundet.

1 februari till 12 mars 2018 spelat utan giltigt arbetstillstånd. Misstaget uppdagades i mitten av mars, när SBBK skulle skicka arbetstillståndet till Svenska Basketbollförbundet, och klubben ansökte då om ett nytt tillstånd.

Förbundet konstaterar att det är SBBK:s ansvar att se till att spelare har giltiga tillstånd, men att klubben trodde att tillståndet skulle löpa till säsongens slut. Men på grund av misstaget ska klubben ändå betala böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.