Ulf Lundberg är SSK:s nya huvudtränare. Foto: SSK

SSK anställer ny huvudtränare

Uppdaterad
Publicerad

SSK anställer en ny huvudtränare, skriver klubben i ett pressmeddelande. I veckan sparkades tränaren Mats Waltin efter att laget inlett säsongen med sex raka förluster, men nu tror sig klubben ha hittat en långsiktig lösning.

SSK anställer Ulf Lundberg, 38 år, som ny huvudtränare. Både Nichlas Falk och Dennis Bozic fortsätter i tränarstaben fast som assisterande coacher.

– Det här är en långsiktig lösning. Han stod högst upp på listan över kandidater och vi har nu jobbat för att flytta fram tillträdandedatumet. Där är vi tacksamma för Svenska ishockeyförbundets generösa reducering av anställningstiden, säger SSK:s klubbdirektör Mats Pernhem i pressmeddelandet.

Tidigare tränare för U17-landslaget

Ulf Lundberg har inte tidigare arbetat i seniorsammanhang. Ulf Lundberg har jobbat på Svenska ishockeyförbundet i elva år. Han har varit ansvarig för spelar- och ledarutveckling och varit tränare för det svenska U17-landslaget.

– Det känns väldigt spännande och en häftig utmaning. Jag drivs av att jobba med utveckling. Jag är fullt medveten om att det handlar om att vinna matcher. Men man måste skapa den positiva miljön för utveckling som gör att man vinner matcher både nu och över tid, säger Ulf Lundberg i pressmeddelandet.

Ulf Lundberg har kontrakt för denna säsong och sedan ytterligare två säsonger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.