Foto: FOJAB/Kate Gabor

Stordalen om att öppna hotell vid Maren: ”Södertälje är världens huvudstad för mångfald”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det blir norske hotellägaren Petter Stordalens kedja som öppnar ett nytt hotell med 200 rum i den nya fastigheten vid Maren. Byggnaden kommer även innehålla restauranger, barer, gym samt en stor uteservering mot vattnet.
– Södertälje är världens huvudstad för mångfald, säger Petter Stordalen om etableringen.

Som SVT Nyheter Södertälje berättade tidigare i höstas kommer ett nytt hotell stå klart vid Maren 2023. Hotellet kommer enligt ett pressmeddelande att drivas via ett franchiseavtal. 

– Södertälje är världens huvudstad för mångfald (...) Det här är bra för alla som besöker stan och det är inte minst ytterligare ett tillskott till nöjesutbudet för Södertäljeborna, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen i ett pressmeddelande.

”En levande mötesplats vid Marenviken”

Fastighetsbolaget Stadsrum kommer att uppföra den 8 600 kvadratmeter stora byggnaden, som kommer innehålla 200 rum när hotellet invigs hösten 2023.

– Vår och Södertälje kommuns gemensamma vision är att skapa en levande mötesplats vid Marenviken med ett utåtriktat innehåll som hotell, mat, nöje och kultur, säger Magnus Alteskog vd på Stadsrum fastigheter AB i ett pressmeddelande.

Restauranger behöver flytta

Sedan tidigare är det även klart att kommunen vill att byggnaden innehåller någon typ av konsthall. Bygget planeras att börja när den nya infarten till Kringlangaraget är klar. De restauranger som inryms i bottenvåningen i nuläget kommer behöva flytta under byggtiden.

– Fastighetsägaren behöver hitta nya lokaler till de verksamheterna. Byggnaden kommer att rivas, sade kommunens projektledare Stina Norrbom till SVT Södertälje i höstas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hotellbygget vid Maren

Mer i ämnet