• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Bo Lundvall & Son/TT

Svalt på bostadsmarknaden – men inte i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Enligt svensk mäklarstatistik har bostadsmarknaden stått still i Sverige i sommar. Men i Södertälje har man sällan haft en så bra sommar som i år.

– Få år har varit som i år, jag tycker det har varit ett bra tryck. Utbudet brukar minska på sommaren, men efterfrågan är densamma och i år har utbudet inte minskat, säger Per-Magnus Ekström, fastighetsmärklare på Bo Lundvall & Son, till SVT Nyheter Södertälje.

Enligt Per-Magnus Ekström har den dåliga sommaren gjort att fler har tid att leta bostad och menar att det inte har stått still i år.

– När det är 30 grader varmt verkar det vara annat som intresserar. Men just den här sommaren har de flesta objekt vi fått in sålts, Per-Magnus Ekström.

Strategisk utläggning av bostäder

Men på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Södertälje ser man att det har varit lugnare.

Stefan Melton, mäklare Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling AB

– Det har varit lugnt med objekt i sommar, vi har sålt allt vi fått in. Men vi har strategiskt inte lagt ut så mycket då vi anade att det skulle vara lugnt, säger Stefan Melton, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Enligt Melton har priserna stabiliserats den senaste tiden. Priserna kommer fortsätta att öka, men med en mer sund ökning.

Hajp före amorteringskravet

Förra året såg ut ungefär som i år, många stressade med att köpa innan sommaren, när det nya amorteringskravet började gälla.

– Det är alltid mycket att göra i Södertälje, det finns mycket ute på marknaden, säger Stefan Melton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.