”Det är skit”, ”Jättebesviken” och ”Bedrövligt”. Hör vad Salemsborna tycker om Swedbanks beslut att lägga ner lokalkontoret i centrum. Foto: Maja Flygt/SVT

Swedbank lägger ner i Salem – kommunen protesterar: ”Jättebesviken”

Publicerad

Swedbanks lokalkontor i Salem har funnits sedan 1968. Men 31 maj slår man igen portarna för gott och kunderna hänvisas i stället till kontoren i Södertälje eller Huddinge.

– Det här är ett riktigt dåligt beslut av Swedbank. De sviker många äldre i Salems kommun, säger kommunalrådet Lennart Kalderén (M) som vill att Swedbank omprövar beslutet.

Enligt Swedbank så är kundunderlaget för litet trots att kommunen har 17 000 invånare. Man säger sig också se en trend av att fler äldre använder sig av telefon eller internet för att kontakta banken.

– Det här beslutet är fattat och alla kunderna har fått information i december. Kontoret kommer vara öppet till sista maj, vilket innebär att det finns tid att ställa om och tänka Huddinge och Södertälje framgent, säger Unni Jerndal, presschef på Swedbank.

”Kan kännas bökigt”

Har ni förståelse för att Salemsborna och även kommunen och kommunalrådet reagerar?

– Vi har förståelse för att den här förändringen kan kännas bökig och opraktisk. Men banken är en del av samhället och det här är en samhällsförändring.

Hör vad Salemsbor och kommunalrådet Lennart Kalderén tycker om nedläggningen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.