Foto: TT

Telge bostäder drabbade av vägglöss

Uppdaterad
Publicerad

Tre lägenheter i en av Telge bostäders fastigheter på Storgatan i centrala Södertälje har drabbats av vägglöss, rapporterar LT. Just nu pågår sanering i de tre lägenheterna.

Telge bostäder säger till LT att man valt att inte informera de boende i huset om problemet eftersom man inte vill riskera att peka ut enskilda hyresgäster.

– Även om man naturligtvis kan uppleva som icke drabbad att man vill ha den informationen men som drabbad så tänker vi att vi vill respektera det privata i det, säger Lisbeth Näsdal, avdelningschef Kund och boende på Telge bostäder och Telge Hovsjö till LT.

Enligt Telge bostäder jobbar ett saneringsföretag med ärendena och man bedömer att saneringarna kommer bli lyckosamma.

– Vi ser det inte som någon akut händelse, säger Lisbeth Näsdal.

Stockholm går emot trenden

Enligt Anticimex har antalet saneringar av vägglöss i Sverige ökat med 45 procent på tre år. I Stockholms län har dock antalet saneringar minskat något mellan 2016 och 2017.

Vägglussaneringar i Stockholms län

Statistik för antal vägglussaneringar Anticimex utfört mellan perioden 2017-2014 i Stockholms län.

Statistiken för 2017 är från 1 januari till och med 1 december

2017 4 610 st

2016 5 057 st

2015 4 358 st

2014 4 261 st

Källa: Anticimex

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.