Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Aida Arslanovic/SVT

Telge börjar med uthyrning av solceller – ska bli tillgängligt för fler

Uppdaterad
Publicerad

Telge Energi introducerar ett nytt avtal som möjliggör för kunder att hyra solceller istället för att direktbetala eller ta lån. Det nya hyresavtalet ska göra solceller möjligt för kunder som inte har de ekonomiska förutsättningarna att investera. 

Hyresavtalet har ingen bindningstid och kunden kan köpa loss solcellerna när som helst, uppger Peter Wigren, solcellsrådgivare på Telge Energi. Vid flytt går det att överlåta anläggningen till den nya ägaren.

Men att hyra solceller är inte lönsamt för vem som helst, det beror på förutsättningarna.

Se en solcellsanläggning och hör mer om varför Telge börjar hyra ut i videon ovan.

Fortsatt hög efterfrågan 

Efterfrågan på solceller har minskat från hur det såg ut i höstas, men Peter Wigren menar att efterfrågan fortfarande är hög men att Telge Energi nu kan erbjuda kortare svarstid och väntan på leverans. 

– Vi ser ett behov, i och med inflationen, att se över alternativa finansieringsmetoder också, säger Peter Wigren som ett svar på att alla inte har råd att investera i solceller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.