Foto: TT

Tillfälliga lösningen: paviljong på gamla IP räddar förskolebehovet

Uppdaterad
Publicerad

Köksrenovering och försening av nybygge tvingar Nykvarns kommun till en provisorisk fastighetslösning för att klara behovet av barnomsorg. Nu är det klart att en tillfällig paviljong byggs på gamla IP. 

På fredagen togs första spadtaget för nya Lillhaga förskola i Nykvarn. Men bygget har försenats och samtidigt ska Gammeltorps förskola stänga delvis på grund av renovering av köket. Det skapar ett behov av en tillfällig lösning för att temporärt klara barnomsorgen.

Tanken var först att två avdelningar från Gammeltorps förskola skulle flytta till en paviljong vid Tallbackens förskola. Men efter att kommunens centrala förvaltningar flyttats till Mörby finns nu ledig och färdigpreparerad mark för en ny temporär paviljong på gamla IP. 

– Eftersom marken på gamla IP redan är iordningsställd för paviljonger sparar vi kostnaden att göra markarbete på Tallbackens förskola, säger Susanne Englund, utbildningschef i Nykvarns kommun till kommunens hemsida

Lösningen gör att man minskar kostnader med 1,3 miljoner kronor. 

– Det blir även bättre för barnen. De får vara nära sin ordinarie förskola och kan gå dit och leka på dagarna. De får även en egen större förskolegård, säger Susanne Englund. 

Även en avdelning från Lillhaga kommer att placeras i paviljongen på gamla IP tills den nya större Lillhaga förskola med plats för åtta avdelningar står klar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.