Marknadsansvarig på centrumföreningen: ”Förstår att folk är lite skeptiska” Foto: TT/SVT

Tivoli i Södertälje centrum – direkt efter restriktionerna släpps

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter att majoriteten av coronarestriktionerna släpps kommer det att ”firas” med fyra dagars tivoli, meddelade Södertälje city idag. Men evenemanget har mött viss kritik.

Södertälje hör till en av kommunerna i Sverige med lägst andel vaccinerade och sjukhuset har med viss oro sett att antalet covidpatienter har ökat under hösten. När centrumföreningen nu välkomnar en extern arrangör att annorda fyra dagars tivoli från och med den 30 september möttes det snabbt av en del kritik i sociala medier.

”Supersmart att anordna detta i en av Sveriges minst vaccinationstäta kommuner, hur tänker man här?”, skriver en person.

Coronaviruset i Södertälje

SVT ställde frågan till Lena Raattama, marknadsansvarig på Södertälje City. Se hennes svar i videon.

Få vaccinerade

Den senaste statistiken från Folkhälsomyndigheten visar att Botkyrka och Södertälje har lägst andel vaccinerade i Sverige. Endast 53 procent respektive 56 procent av alla över 16 år har tagit båda doserna.

Det här gäller efter den 29 september

De allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 tas bort den 29 september.

Den som inte är fullvaccinerad bör dock fortsätta hålla avstånd till andra människor, och särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Alla, även fullvaccinerade, bör fortsatt vara uppmärksamma på symptom och stanna hemma vid misstanke om covid-19.

En hög vaccinationstäckning är viktigast för att samhället ska kunna återgå till ett normalläge.

Källa: Folkhälsomyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet