Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord svarar på fyra frågor om julens näthandel som förväntas slå rekord. Foto: TT/SVT

Så ska Postnord hantera den stora ökningen av näthandel

Uppdaterad
Publicerad

Näthandeln inför jul ökar varje år. Enligt Postnord förväntas ökningen i år ligga på 20 till 40 procent och innebära flera hundra tusen extra paket varje dag. Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord, svarar på fyra frågor om hur julpaketen ska hanteras i år.

– Den utvecklingen hade vi förväntat oss om några år, men pandemin har snabbat på det, säger Peter Hesslin, chef för e-handel och logistik på Postnord.

Uppmaningar inför julhandel

Den ökade paketmängden har även fått regeringen och Folkhälsomyndigheten att uppmana människor att handla smittsäkert inför jul. De menar därför att man ska handla på nätet och välja hemleverenas om möjligt, eller hämta ut paket utanför rusningstiderna för att undvika trängsel.

Hör i videon om hur Postnord ska hantera årets julpaket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.