Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Lägg undan mobilen och läs själv”, i videon ger Marlen Eskander, chef på Läsfrämjarinstitutet, tre tips på hur man kan få barnen att läsa. Foto: David Nilsson Hamne/SVT

Tre tips – så kan du få dina barn att läsa: ”Man kan muta”

Publicerad

Har du svårt att få dina barn att plocka fram en bok? Att lära ett barn knäcka läskoden är inte så enkelt. Se tre tips i videon på hur man kan få barnen att läsa.

Allt fler elever blir sämre på att förstå vad de läser och lusten att läsa har minskat, enligt ny statistik. Åtta av tolv svenskalärare är oroliga över elevers läsförståelse i högstadiet och i gymnasiet.

– Jag är inte förvånad över siffrorna faktiskt. Vi möter detta dagligen i vårt arbete i Södertälje och i Järva, säger Marlen Eskander, chef på Läsfrämjarinstitutet.

Läsfrämjarinstitutet har jobbat med litteratur och kulturfrämjande verksamhet för barn och föräldrar sedan 2015. De har lokaler i Hovsjö, Rinkeby och Husby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.