I december blev tre killar i tonåren beskjutna mitt i ett bostadsområde i Hovsjö. Foto: Blåljusbilder

Tre unga män skottskadades i Hovsjö – nu åtalas sju personer

Uppdaterad
Publicerad

Tre tonårspojkar besköts i närheten av ett födelsedagskalas i Hovsjö i december. En 16-åring träffades i huvudet och fick livshotande skador. Nu åtalas två män för mordförsök och ytterligare fem personer för inblandning i händelsen.

Det var den nionde december som ett gäng unga män blev beskjutna mitt i ett bostadsområde i Hovsjö. Kort efter skjutningen greps och häktades en 16-åring misstänkt för mordförsök. Ytterligare två personer häktades i sin utevaro misstänkta för inblandning och greps senare av spansk polis i Barcelona.

16-årigen åtalas nu tillsammans med en 20-åring. 20-åringen är den som misstänkts ha hållit i skjutvapnet men enligt åtalet har männen agerat tillsammans och i samförstånd när de sköt mot klungan av unga män. De åtalas för försök till mord.

Våldsspiralen i Södertälje

Polisen: Handlar om gängkonflikt

Åklagaren yrkar på ett långt fängelsestraff och utvisning för 20-åringen.

Ytterligare fem personer åtalas och är misstänkta för bland annat medhjälp till mordförsök, grovt vapenbrott och grovt skyddande av brottsling.

Polisen har tidigare uppgett att det kan röra sig om en uppgörelse mellan kriminella nätverk.

SVT var på plats efter skottlossningen och pratade med omskakade Hovsjöbor. Mer i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör bland annat Satu vars son hade kalas i närheten av skjutningen. Foto: Sandra Johnson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet